Αλ. Τριανταφυλλίδης στον Flash 96: «Ο Θεός ο ίδιος να κατέβει, δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα για μετά το 2018…»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για την περίοδο από το 2018 και μετά έδωσε, μιλώντας στον Flash 96 και στην εκπομπή της Μαρίνας Ρήγου και του Ανδρέα Παναγόπουλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, τονίζοντας ότι δεν έχει βάση η συζήτηση για νέο μνημόνιο.

«Και ο Θεός ο ίδιος να κατέβει, δεν θα τα δεχθεί η ΚΟ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά

«Παραλογισμούς του τύπου νέα μέτρα, νέο μνημόνιο, αυτή η συζήτηση θα είχε βάση αν η χώρα μας δεν είχε ανταποκριθεί στην υπογραφή της και στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Ανταποκριθήκαμε και όχι μόνο είχαμε πλεόνασμα, είχαμε υπέρ-πλεόνασμα, υπέρ-απόδοση. Από το οποίο πήραμε ένα κομμάτι και το δώσαμε, ως οφείλαμε, σαν μια μικρή ανάσα, σε 1.600.000 συνταξιούχους.

Να βάλουμε μια γραμμή – νέο μνημόνιο, νέα μέτρα μετά το ’18 δεν υπάρχουν. Δεν πρόκειται να τα δεχθεί η Κ.Ο, ο Θεός να κατέβει. Εμείς συμφωνήσαμε αυτό το πράγμα: 3 χρόνια, 1% του ΑΕΠ – 1,8 δις μέτρα επί 3 – 5,4. Τέλος! Δεν υπάρχουν άλλα μέτρα.»

Μίλησε για «ντελίριο ανικανότητας και ανευθυνότητας του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη», αναφορικά με τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη. Επέρριψε ευθύνες και στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Αναλυτικά

«Μιλάμε για ένα ντελίριο ανευθυνότητας και ανικανότητας, ειδικότερα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον κ. Μπουτάρη, γνήσιο τέκνο του αθηναϊκού τηλεοπτικού πριγκιπάτου που έχτισε μια εικόνα και η οποία εικόνα χθες και προχθές θρυμματίστηκε καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη. Τα στοιχειώδη είναι η αλατιέρα, η οποία έγινε viral στα social media…»

ΕΡ : Μα το είπε και ο ίδιος – ήταν το ανέκδοτο της χρονιάς, είπε στο ΣΚΑΪ.

«Εντάξει, αφού αυτό-τρολάρεται ο κύριος, τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων; Το πρόβλημα δεν είναι το αυτό-τρολάρισμα του κ. Μπουτάρη, είναι ότι μια ολόκληρη πόλη, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα, ενώ από τις 7 Ιανουαρίου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περιφερειάρχη, τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, που και αυτός έχει αντίστοιχες ευθύνες σε σχέση με τον καθαρισμό του περιφερειακού δρόμου, ενώ ήδη από το ’15 υπάρχει μια σαφής εγκύκλιος από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που καθορίζει ποιος κάνει τι, ποια είναι η ευθύνη του πρώτου βαθμού, του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, και ενώ ήταν γνωστό εδώ και έναν μήνα, 20 μέρες, από τους μετεωρολόγους ότι θα υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, ότι θα βιώσουμε θερμοκρασίες κάτω από 10 και 20 βαθμούς, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν, με έναν τρόπο πραγματικά που έβαλε σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *