Αποδοκίμασαν τον Κατρούγκαλο σε συνέδριο του ΙΚΑ

Ένταση σημειώθηκε σε συνέδριο του ΙΚΑ όπου απηύθυνε ομιλία ο Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ανάρτησαν πλακάτ κατά της κατάργησης του ΙΚΑ και αποδοκίμασαν τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος δήλωσε πως χρειάζονται επιχειρήματα και όχι σφυρίχτρες (που είχαν μαζί τους οι διαμαρτυρόμενοι).

Στη συνέχεια ανέφερε πως “όλα θα γίνουν καλώς με τον ΕΦΚΑ” προσθέτοντας ότι θα είναι προς το συμφέρον όλων.

Επανέλαβε πως το ασφαλιστικό έχει κλείσει, παρά το γεγονός πως το ΔΝΤ πιέζει για αλλαγές.

Πρόσθεσε πως το ασφαλιστικό σύστημα θα έπρεπε να έχει αποθεματικά 100 δισ. ευρώ, αλλά εξαιτίας της κακής διαχείρισης των προηγούμενων χρόνων, το σύστημα έχασε τεράστια κονδύλια.

Δεν μπορεί οι μισθοί των 800 ευρώ μέσω της φορολογίας, να πληρώνουν συντάξεις 900 ευρώ, τόνισε και επεσήμανε ότι το 2010, το έλλειμμα του συστήματος ήταν 6% του ΑΕΠ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το ανέλαβε με έλλειμμα 9% του ΑΕΠ.

Διαφορετική γνώμη εξέφρασε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος ο οποίος υποστήριξε πως οι περικοπές στις συντάξεις με το νέο νόμο είναι πολύ μεγάλες ενώ έδωσε παραδείγματα σημειώνοντας, πως η σύνταξη για 30 χρόνια εργασίας με μισθό 1.500 ευρώ πέφτει στα 780 ευρώ από τα 870 που ήταν αρχικά, ενώ αντίστοιχα για 35 χρόνια ασφάλισης θα είναι 895 ευρώ αντί για 1.070 ευρώ, ενώ για 40 χρόνια ασφάλισης θα καταλήξει στα 1.026 ευρώ αντί για 1.260 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *