Χατζησωκράτης: Με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες η κυβέρνηση εξυπηρετεί πελατειακά κοινωνικές ομάδες

Ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα Δικαιοσύνη εδώ και 2,5 χρόνια χαρακτηρίζεται ως μια καταφανής προσπάθεια ασφυκτικού ελέγχου της, υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Αναφέρει ακόμη ότι η επαναλαμβανόμενη φράση από κυβερνητικούς παράγοντες: «οι δικαστές δεν μας αφήνουν να κυβερνήσουμε», είναι πολλαπλώς επικίνδυνη.

Το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΣΥ και της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι με τις νομοθετικές παρεμβάσεις της η κυβέρνηση αποσκοπεί «να διασφαλισθούν και προσεταιριστούν πελατειακά κοινωνικές ομάδες» ενώ εκτιμά ότι εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες κι όχι ουσιαστική πολιτική η κυβερνητική προσπάθεια για έξοδο στις αγορές.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα, ο κ. Χατζησωκράτης επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα ενιαίο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με υπέρβαση της μεταβατικής ομοσπονδιακής, πολυκομματικής δομής, χωρίς τα υφιστάμενα κόμματα και κινήσεις».