Χρυσόστομος Κύπρου: Αγαπάμε τους gay αλλά το έχουν παρακάνει

Νέο ομοφοβικό παραλήρημα του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου για την ομοφυλοφιλία πυροδότησαν την έντονη αντίδραση της οργάνωσης ΛΟΑΤΙ, που προασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega Κύπρου, ανέφερε πως σκέφτεται να δημιουργήσει εκκλησιαστικά σχολεία και νηπιαγωγεία στα οποία θα γαλουχούνται «φυσιολογικοί» άνθρωποι, αποφεύγοντας την ομοφυλοφιλία.

Υπήρξε στόχος, όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για τη δημιουργία τέτοιου είδους εκπαιδευτηρίων από παλαιότερα, εντούτοις αναβλήθηκαν οι σχεδιασμοί λόγω της οικονομικής ύφεσης.

Τον Σεπτέμβριο, θα ετοιμαστούν δέκα νηπιαγωγεία με στόχο μέσα σε δύο χρόνια να γίνουν δημοτικά και σε έξι έτη γυμνάσια και λύκεια, στα οποία θα δίνεται μία υποδειγματική εκπαίδευση με ορθές κατευθύνσεις στους μαθητές, από τους οποίους θα έχουν την απαίτηση να βγαίνουν σωστοί άνθρωποι που να είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Τόνισε επίσης πως «ως κοινωνία έχουμε ξετσιπωθεί και πρέπει υπερπηδήσουμε την ανωμαλία».

Η Εκκλησία, κατέληξε, αγαπά τους ομοφυλόφιλους, αλλά κάπου το έχουν παρακάνει.

Ο πρόεδρος Accept-LOATI Κύπρου, Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προκαθημένου της Εκκλησίας ρητορική μίσους, αναφέροντας πως τα όσα δηλώνει δεν είναι αγάπη.

Πρόσθεσε ότι η κοινότητα των ΛΟΑΤ θα ζητήσει από τον γενικό εισαγγελέα να διερευνήσει εάν ο αρχιεπίσκοπος, με τις τοποθετήσεις του, υπέπεσε σε αδικήματα με βάση το νόμο που απαγορεύει τη ρητορική μίσους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *