Δήμαρχος Κω: Οι τουρίστες είναι δίπλα στους κατοίκους του νησιού

«Αντέξαμε και ήδη από χθες το απόγευμα, επανέρχεται η ζωή στους κανονικούς ρυθμούς της» δήλωσε ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.

«Αν δεν είχαμε αυτό το λυπηρό συμβάν, κανείς δεν θα αντιλαμβανόταν ότι η Κως υπέστη τέτοια ζημιά, πλην του χώρου του λιμένος» τόνισε, σημειώνοντας πως άντεξαν οι υποδομές, τα δίκτυα και τα κτίρια.

«Άντεξε επίσης και η ψυχολογία των πολιτών της Κω. Δεν υπήρξαν αυτός ο πανικός και οι σκηνές αλλοφροσύνης που βλέπουμε σε άλλες περιπτώσεις. Είναι σημαντικό ότι ακόμη και οι επισκέπτες του νησιού, μετά το πρώτο σοκ, είναι δίπλα στους κάτοικους της Κω και εξακολουθούν να κυκλοφορούν στις πόλεις, τους αρχαιολογικούς χώρους τα κέντρα διασκέδασης», πρόσθεσε, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ που παρουσιάζουν εικόνες μαζικής φυγής τουριστών από το νησί.

Εξάλλου ήδη από χθες ο κ. Κυρίτσης είχε δηλώσει ότι «οι ξενοδοχειακές υποδομές του νησιού αποδείχθηκαν ασφαλείς για τους επισκέπτες» και ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών συνεχίζει τις διακοπές της στο νησί αφού το σεισμικό φαινόμενο εκτονώνεται».