Ελλάδα και Γερμανία εντατικοποιούν τις επαφές τους

Tην πρόθεσή τους για συνέχιση και περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους, επαναβεβαίωσαν, χθες στο Βερολίνο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Γερμανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίxαελ Ροτ.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, συζητήθηκαν θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, περί των οποίων υπήρξε σημαντική σύγκλιση απόψεων και εκτιμήσεων.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούκαλος είχε συναντήσεις με τον ομοσπονδιακό βουλευτή και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος Ντι Λίνκε, Tόμας Νορντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Ένωσης γερμανικών συνδικάτων στον κλάδο των υπηρεσιών (Ver.di), Frank Bsirske.

Στους Γερμανούς συνομιλητές του, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη για την προώθηση ενός προοδευτικού θεματολογίου, τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, προκειμένου να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων πολιτών για τις θεμελιώδεις αξίες, τα ιδανικά και το όραμα της ΕΕ και να αναχαιτισθούν οι ακραίες εθνικιστικές και δημαγωγικές τάσεις που εμφανίζονται στην Ευρώπη. Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε, επίσης, ότι θα πρέπει να παρουσιασθεί νέα πολιτική εναλλακτική στις δυνάμεις που επιμένουν σε ατελέσφορες πολιτικές λιτότητας χωρίς κοινωνικό πρόσημο που δεν δίδουν απαντήσεις στις ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, τις ανωτέρω απόψεις συμμερίσθηκαν, εν πολλοίς, τόσο ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών όσο και οι κκ. Nord και Bsirske. Τέλος, επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς για εντατικοποίηση των επαφών σε όλα τα επίπεδα.

Στο πέρας της επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο κ. Κατρούγκαλος παραχώρησε συνέντευξη για το ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle και συναντήθηκε με τους Έλληνες ανταποκριτές Τύπου στο Βερολίνο.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *