Ένα ΒΗΜΑ πίσω

Η κατάρρευση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, του άλλοτε κραταιού και εν πολλοίς παρεμβατικού στις πολιτικές εξελίξεις συγκροτήματος τύπου, σηματοδοτεί το τέλος μιάς ολόκληρης περιόδου της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας.

Η λεγόμενη διαπλοκή του πολιτικού συστήματος με ομίλους μέσων ενημέρωσης και ισχυρούς επιχειρηματικούς παράγοντες καθόριζε για πολλές δεκαετίες την πορεία της χώρας σε κάθε επίπεδο. Το επονομαζόμενο «Συγκρότημα» αποτέλεσε το κατ´ εξοχήν σύμβολο αυτής της πορείας.

Και ήταν η μοιραία πορεία που οδήγησε τον τόπο στο σημερινό εφιαλτικό παρόν. Η οικονομική κατάρρευση της χώρας παρέσυρε στο χάος και τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της. Το πολιτικό σύστημα, τα ευνοημένα και πανίσχυρα ΜΜΕ και τα αλαζονικά οικονομικά συμφέροντα.

Ένας κύκλος, φαύλος φεύ στο μεγαλύτερο περίγραμμά του, έκλεισε. Ένας καινούργιος ανοίγει. Ενάρετος ή όχι θα φανεί σύντομα. Αυτοί που τελικά όμως κατέβαλαν το βαρύτερο τίμημα αυτού του τέλους είναι τα συνήθη υποζύγια. Και σ´ αυτά δυστυχώς περιλαμβάνονται οι απλοί εργαζόμενοι στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πάνος Κολιοπάνος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *