Ένας στους δύο Γερμανούς θέλει Μέρκελ και όχι Σουλτς στην καγκελαρία

Νέα ημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL δίνει μικρή ανοδική πορεία στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ. Μάλιστα στο ερώτημα ποιον θα προτιμούσαν για καγκελάριο αν εκλεγόταν απευθείας από το λαό, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε την νυν καγκελάριο Μέρκελ και μόνο το 22% τον κ. Σούλτς.

Συγκεκριμένα η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει ποσοστό 40% και 22% το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD). Η Αριστερά (Die Linke) παραμένει τρίτο κόμμα με 9%, ενώ ακολουθούν Πράσινοι (Die Gruenen) και Φιλελεύθεροι (FDP) με 8%. Τέλος το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία περιορίζεται στο 7% όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα και όχι το Σεπτέμβριο τότε σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, οι Χριστιανοδημοκράτες της κ. Μέρκελ θα μπορούσαν να σχηματίσουν άνετα κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους του κ. Λίντνερ αφού συγκεντρώνουν ποσοστό 48%, ενώ Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστερά μόνο 39%. Πάντως το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ή ότι είναι αναποφάσιστοι ανέρχεται στο 23%.