Γ. Κατρούγκαλος στον Flash 96: «Εντός Μαΐου κλείνει η αξιολόγηση…»

«Η αξιολόγηση θα κλείσει εντός του Μαΐου γιατί είναι πρόθεση όλων των πλευρών να συμβεί αυτό», δήλωσε στον Flash 96 και στην εκπομπή της Νικόλ Λειβαδάρη & του Ανδρέα Ρουμελιώτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πρόσθεσε ότι το βασικό ελπιδοφόρο γεγονός σχετικά με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, είναι ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων εταίρων δεν συμμερίζεται πλέον την αρνητική θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αναλυτικά

«Η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στο Μάιο, ακριβώς γιατί είναι πρόθεση όλων των πλευρών που συμμετέχουν να κλείσει. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν θέματα ως προς τη ρύθμιση του χρέους, εξαιτίας της αντίδρασης του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στα αυτονόητα, όπως επίσης υπάρχουν προβλήματα προφανώς στη γενικότερη στάση του ΔΝΤ λόγω των ιδεολογικών εμμονών που έχει ως σημαιοφόρου του νεοφιλελευθερισμού. Δε λέω επομένως ότι δεν υπάρχουν τριβές ή θέματα που δεν απομένει να ξεκαθαριστούν, αλλά προφανώς δεν αμφισβητείται η τελική κατάληξη. Νομίζω, σχεδόν με βεβαιότητα μέσα στο Μάιο.

Το βασικό ελπιδοφόρο γεγονός είναι ότι είναι πολύ ισχυρός, έχει μεγάλο πολιτικό βάρος προσωπικά ο κ. Σόιμπλε και προφανώς και η χώρα που εκπροσωπεί. Δεν είναι πλειοψηφική όμως αυτή τη στιγμή η άποψη στους ευρωπαίους εταίρους μας ότι δε χρειάζεται ρύθμιση το χρέος – έχουμε ήδη συμφωνήσει ότι θα υπάρχουν μέτρα. Επομένως, είναι προφανές ότι παρά τις αντιδράσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, όπως έχει υπάρξει ήδη ως προς το πολιτικό σκέλος της συμφωνίας σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.»

Διαβάστε επίσης