Κ. Δημητρίου στον Flash 96: «Πρωτοφανή για τα γερμανικά δεδομένα τα επεισόδια στο Αμβούργο…»

Πρωτοφανή για τα γερμανικά δεδομένα χαρακτήρισε τα εκτεταμένα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στο Αμβούργο στο πλαίσιο της Συνόδου της G20, ο πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων, Κώστας Δημητρίου, μιλώντας στον Flash 96 και στην εκπομπή του Γιάννη Κορωναίου & της Μαρίας Σμιλίδου.

Το οξύμωρο, κατά τον κ. Δημητρίου, είναι το γεγονός ότι τα επεισόδια δεν τα χρεώνεται η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά ο Μάρτιν Σουλτς, καθώς ο δήμαρχος του Αμβούργου προέρχεται από το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Αναλυτικά

«Τα εκτεταμένα επεισόδια είναι πρωτοφανή για τα γερμανικά δεδομένα, στο Αμβούργο. Βεβαία ως ένα σημείο, επεισόδια και διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια ήταν αναμενόμενα, αλλά όχι σε αυτή την έκταση. Παρόλα τα μέτρα ασφαλείας που είχαν πάρει με πάνω από 20 χιλιάδες αστυνομικούς και ειδικές δυνάμεις, παρόλα αυτά είδαμε τις εικόνες. Ο απολογισμός ξεκίνησε ήδη και η συζήτηση για το τι έφταιξε και ποιος έφταιξε, όπως είπατε κι εσείς. Απ’ ότι φαίνεται δεν το χρεώνεται η κα Μέρκελ, η οποία έκανε και την κίνηση ματ -θα έλεγα- να υποσχεθεί αποζημιώσεις στα θύματα των καταστροφών που έχουν γίνει – γιατί μιλάμε αυτοκίνητα κάηκαν, μαγαζιά καταστράφηκαν που μπήκαν μέσα και τα πήραν όλα, αυτό που λέμε δεν αφήσανε τίποτα κι ένα σωρό άλλες καταστροφές. Αυτός που τα χρεώνεται αυτή τη στιγμή, κάνοντας και μάλλον λάθος κινήσεις και κυρίως στη δημοσιότητα δείχνοντας ένα πρόσωπο που δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει, είναι ο δήμαρχος του Αμβούργου, ο εκλεγμένος δήμαρχος του Αμβούργου, που είναι του κόμματος του κ. Σουλτς, του αντιπάλου της κας Μέρκελ. Δηλαδή έμμεσα το χρεώνεται αυτή τη στιγμή απ’ ότι φαίνεται – έμμεσα, χωρίς να φταίει – ο κ. Σουλτς, παρότι η Μέρκελ είναι η καγκελάριος.»

ΕΡ : Είστε και σε προεκλογική, ούτε 3 μήνες πριν από τις εκλογές.

«Ακριβώς. Γιατί ο δήμαρχος του Αμβούργου έχει και θέση, επειδή το Αμβούργο είναι και ομόσπονδο κρατίδιο, ένα από τα 16, έχει και θέση -θα το λέγαμε- σαν πρωθυπουργός κρατιδίου, ο οποίος ορίζει την τοπική κυβέρνηση, η οποία είναι ο δήμος του Αμβούργου, με τους υπεύθυνους που είναι εκεί κάτι σαν υπουργοί και ήταν υπεύθυνοι και για την ασφάλεια. Και βέβαια όπως σας είπα, το οξύμωρο είναι ότι το χρεώνεται έμμεσα η αντιπολίτευση σε αυτή τη φάση.»