Η κατάληψη έληξε στο υπουργείο Εσωτερικών από την ΠΟΕ-ΟΤΑ-Kαταλήψεις αμαξοστασίων και πορείες

Σε κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη προχώρησαν από νωρίς το πρωί συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ, με την ομοσπονδία να έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς των αμαξοστασίων των δήμων έως και την Τετάρτη και απεργία την Πέμπτη.

Η κατάληψη αφορά μόνο το γραφείο του υπουργού και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του υπουργείου λειτουργούν κανονικά

Οι εργαζόμενοι στους δήμους ζητούν συνάντηση με τον υπουργό για να του θέσουν το ζήτημα των συμβασιούχων συναδέλφων τους. Όπως λένε, περίπου 15.000 άνθρωποι πανελλαδικά θα μείνουν χωρίς δουλειά μετά τον χαρακτηρισμό ως αντισυνταγματικής της παράτασης των συμβάσεών τους.

Η κατάληψη έληξε καθώς συμφωνήθηκε συνάντηση με τον υπουργό για αύριο Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι με θέμα το μέλλον των συμβασιούχων μετά και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις.

Σε κατάληψη των γκαράζ των δήμων από τα μεσάνυχτα έως και την προσεχή Τετάρτη 21 Ιουνίου, και σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22 του μηνός προχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στο ζήτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, “σε κατάληψη έχουν προχωρήσει, μέχρι αυτή την ώρα, εργαζόμενοι συμβασιούχοι σε αμαξοστάσια στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Καλαμαριάς”.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30 με αίτημα να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των συμβασιούχων, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων ενώ πιθανότατα να κάνουν και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

“Χωρίς τους συμβασιούχους η καθαριότητα στις πόλεις δεν μπορεί να γίνει” επισήμανε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης. Κλεοπάτρα Χοροζίδη.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της , η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση συγκέντρωσης συλλαλητηρίου, την ημέρα της απεργίας, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της, στην πλατεία Καραισκάκη, στο Μεταξουργείο. Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι μετατροπή των συμβάσεων της κατηγορίας αυτής σε εργαζομένους αορίστου χρόνου.

Διαβάστε επίσης