Κίνα: Απαγόρευση εισόδου του Justin Bieber στη χώρα

«Ταλαντούχος ο Justin Bieber, αλλά και αμφιλεγόμενος νέος» δηλώνουν οι κινεζικές αρχές για τον διάσημο ποπ τραγουδιστή.

«Ελπίζουμε ότι μόλις ωριμάσει, θα μπορέσει να βελτιώσει τις πράξεις και τα λόγια του, για να καταφέρει να αναδειχθεί σε καλλιτέχνη αγαπητό από το κοινό», τονίζει η κυβέρνηση σε δήλωσή της. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι σωστό να επιτρέπεται η είσοδος στην Κίνα σε «διασκεδαστές που έχουν δείξει ανάρμοστη συμπεριφορά».

Το γραφείο Πολιτισμού του Πεκίνου υπογράμμισε ότι ο ποπ σταρ προκάλεσε δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη με τις πράξεις του πάνω στη σκηνή, αλλά και κάτω από αυτή, αφήνοντας υπονοούμενα για προκλητική προσωπική ζωή, ανάμεσα σε άλλα.

Ο 23χρονος σταρ ετοιμάζεται για την περιοδεία του στην Ασία και συγκεκριμένα για συναυλίες σε Ινδονησία, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, οι φαν του στην Κίνα, φαίνεται πως θα απογοητευθούν, μιας που η χώρα δεν θα αποτελέσει στάση του.

Σε επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Πολιτισμού της Κίνας, καθίσταται σαφές ότι τα πλημμελήματα του Bieber, ο οποίος έχει παραβιάσει αρκετές φορές το νόμο- μια από αυτές οι αγώνες με τη Λαμποργκίνι ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης- είναι απαγορευτικά για τους Κινέζους και τη φιλοσοφία τους.

«Ο Justin Bieber είναι ένας ταλαντούχος τραγουδιστής, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας αμφιλεγόμενος νέος» εξηγούν οι αρχές, σε μια προσπάθεια να απαντήσουν σε εξοργισμένο φαν του τραγουδιστή, ο οποίος δεν θα απολαύσει το «είδωλό» του στις μουσικές σκηνές της χώρας.

«Έχει εμπλακεί σε μια σειρά άσχημων συμπεριφορών, και κατά τη διάρκεια παλαιότερης εμφάνισής του στην Κίνα, αλλά και στην κοινωνική του ζωή, προκαλώντας δυσφορία στην κοινή γνώμη».

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 και κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη χώρα, ο ποπ σταρ αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, όταν εθεάθη να τον κουβαλούν στους ώμους οι σωματοφύλακές του, μπροστά από το Σινικό Τείχος.

«Σκοπός μας είναι ο εξαγνισμός των τεχνών στην Κίνα. Όταν ο νεαρός τραγουδιστής ωριμάσει και μπορέσει να διαχειρίζεται σωστά τον εαυτό του, τότε θα είναι ξανά ευπρόσδεκτος από το λαό της Κίνας», καθιστά σαφές το γραφείο Πολιτισμού.