ΚΚΕ κατά Ισραήλ για «προκλητική επιθετικότητα» στην Παλαιστίνη

Επίθεση κατά της πολιτικής του Ισραήλ εξαπολύει, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «κλιμάκωση της προκλητικής επιθετικότητας της ισραηλινής κυβέρνησης ενάντια στον παλαιστινιακό λαό».

Ο Περισσός σημειώνει ότι το Τελ Αβίβ «προχώρησε στον περιορισμό της πρόσβασης στο τέμενος Αλ Ακσά, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, με πρόσχημα την επίκληση μέτρων ασφαλείας, απόφαση που συνοδεύτηκε με άγρια καταστολή και νέα θύματα Παλαιστινίων από τα πυρά του ισραηλινού στρατού».

Οι πρόσφατοι περιορισμοί κι απαγορεύσεις συνιστούν, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, με σκοπό να αλλάξει το καθεστώς σε ιστορικούς – θρησκευτικούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα με νέες αποφάσεις της ισραηλινής κυβέρνησης, αυξάνονται διαρκώς οι εποικισμοί στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης».

Χαρακτηρίζοντας «δολοφονικό – ιμπεριαλιστικό» το κράτος του Ισραήλ, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι την ώρα που το τελευταίο «αυξάνει την επιθετικότητά ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, με την επέκταση των εποικισμών, τις παράνομες κρατήσεις, ακόμα και τις δολοφονίες των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων», η Ε.Ε. και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «όχι μόνο διατηρούν, αλλά και αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με την ισραηλινή κυβέρνηση».