Λαγκάρντ: Τσίπρας και Βαρουφάκης ήθελαν να αλλάξουν τους κανόνες

Ως «σοβαρό» πολιτικό χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Αναφορικά με τις σχέσεις της με τον κ. Τσίπρα, αλλά και με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, η κυρία Λαγκάρντ τονίζει χαρακτηριστικά «οι σχέσεις μας ήταν πάντα σοβαρές», προσθέτοντας ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν πάντα σοβαρός».

Σε ερώτηση εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός σεβάστηκε τους λόγους για τους οποίους τον εξέλεξε ο ελληνικός λαός, η κυρία Λαγκάρντ απαντά λιτά αλλά ξεκάθαρα «Ναι, απόλυτα».

Αναφερόμενη στο θέμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και φυσικά πάντα σε σχέση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τονίζει «πολύ σύντομα κατανόησε ότι το «παιχνίδι» με την Ευρωζώνη ήταν «συλλογικό» και αφορούσε τους κανόνες που έχουν τεθεί και ισχύουν».

Όσο για τις φιλοδοξίες τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του κ. Βαρουφάκη, σπεύδει να προσθέσει «είχαν τη φιλοδοξία να αλλάξουν αυτούς τους κανόνες από την πρώτη ημέρα. Νομίζω ότι γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσε να αλλάξει μόνη της, ότι χρειάζονταν 18 ή 19 (σ.σ.: χώρες), οι οποίες θα είχαν την ικανότητα να προσαρμοστούν».

Πηγή: www.newmoney.gr