Μίχαλος: Να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο

Την εκτίμηση πως «η συμφωνία δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα της οικονομίας» εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος παρ’ όλα αυτά, αναγνώρισε ότι «εξοβελίζει κάθε κίνδυνο νέας αναταραχής».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση πως «δημιουργεί τις προϋποθέσεις, προκειμένου η χώρα να αποτάξει τα δεινά που επιφέρουν τα μνημόνια και σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, να κάνει το άλμα προς τα εμπρός».

«Πρέπει να υπάρξει αισιοδοξία και να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο» έσπευσε να προσθέσει, από το βήμα της διοικητικής επιτροπής της ΚΕΕ, η οποί συνεδριάζει στο Αγρίνιο.

«Σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, κυβέρνηση, μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, επιχειρηματικός κόσμος και εργαζόμενοι» συμπλήρωσε στο ίδιο πλαίσιο.

Eπανέλαβε επίσης, την ανάγκη διάθεσης ενός μέρους της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ στην αγορά, προκειμένου να κινηθεί η οικονομία και να παραχθεί πλούτος.

Όσον αφορά τα επιμέρους στοιχεία της συμφωνίας, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο καλόπιστου διαλόγου, ώστε να υπάρξει μία κοινή εθνική θέση και να γίνουν βελτιώσεις προς όφελος της οικονομίας και του λαού.