Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει θέμα αφορολόγητου

Δεν υπάρχει θέμα αφορολόγητου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στον απόηχο των χθεσινών του δηλώσεων στο Επιμελητήριο Τρικάλων, οι οποίες έγειραν εκ νέου ζήτημα περαιτέρω μείωσης του.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι πάγια» επεσήμανε, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», προσθέτοντας πως στόχος είναι «να κρατήσει το αφορολόγητο στα επίπεδα που είναι τώρα».

Στο ίδιο πλαίσιο, κατέστησε σαφές πως «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται καινούρια μέτρα» και πως «δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα, για μετά το 2019».

Ο ίδιος ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει «αν οι δανειστές θέλουν να μειώσουν το αφορολόγητο», αναφέροντας πως δεν συμμετέχει άμεσα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Χθες, ο κ. Παπαδημητρίου παραδέχτηκε ότι το αφορολόγητο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση και ότι κινδυνεύει να μειωθεί ακόμη περισσότερο. «To αφορολόγητο και άλλα διαπραγματεύονται. Όπως ξέρετε, προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει τώρα. Αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε, αυτό δεν το ξέρω, αλλά θα είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε» υποστήριξε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Οικονομίας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία τονιζόταν ότι «η διαπραγμάτευση για τους δημοσιονομικούς στόχους της επόμενης περιόδου, μετά το 2018, συνεχίζεται και η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την ψήφιση οποιουδήποτε μέτρου για μετά το 2018».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *