Πετρόπουλος: Στόχος να δίνονται 20.000 συντάξεις το μήνα

Αισιόδοξος και σίγουρος για την λειτουργία του ΕΦΚΑ σε ό,τι αφορά τη χορήγηση  εκκρεμών συντάξεων  εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη για τις συντάξεις που εκκρεμούν  είπε ότι υπάρχουν σήμερα 130.000 συντάξεις που περιμένουν να εκκαθαριστούν αλλά είναι λιγότερες “απ’ όσες παραλάβαμε”. Όπως είπε “παραλάβαμε 160.000 εκκρεμείς, δώσαμε 207.000 και έχουμε να δώσουμε 130.000 γιατί προστίθενται και νέες. Όμως από 14.000 προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία έμειναν 8.300 και 6.300 κάνουν την δουλειά”.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο κίνητρο απόδοσης που έχει δοθεί στους εργαζόμενους για να βγουν με ταχύτερους ρυθμούς οι συντάξεις “γιατί εργάζονται και απογεύματα και σαββατοκύριακα” όπως είπε. Και υποστήριξε πως όταν ανέλαβε η κυβέρνηση υπήρχε πρόβλημα με τα Μητρώα των ασφαλισμένων που δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους.

Απαντώντας ο κ. Θεοχάρης επισήμανε πως υπάρχει πλήρης ομολογία της αποτυχίας και της αδυναμίας του ΕΦΚΑ να δώσει λύση στα προβλήματα. “Εχουμε πλήρη ομολογία αποτυχίας και τα 1,37 δισ. που χρωστάει το κράτος στους συνταξιούχους δεν έχουν δοθεί” τόνισε ο κ. Θεοχάρης. “Ο ΕΦΚΑ οφείλει να δώσει τα μισά από αυτά από τον κρατικό κορβανά και τα άλλα μισά θα τα δώσουν οι δανειστές μας”.

Οσο για το κίνητρο απόδοσης ο ανεξάρτητος βουλευτής επισήμανε ότι τα έκτακτα κίνητρα δίνονται γιατί έχουν αποτύχει τα σχέδια, “δεν είναι άλυτα κύριε υπουργέ τα προβλήματα των Μητρώων είστε κυβέρνηση ικανό χρονικό διάστημα και ακόμα δεν υπάρχει καν σχέδιο. Ο ΕΦΚΑ ταλαιπωρεί τον κόσμο λόγω ανοργανωσιάς. Και τώρα δίνεται κίνητρο απόδοσης. Δεν είναι κακό να δίνεις κίνητρο απόδοσης, αλλά όχι για να κάνει ο άλλος την δουλειά του”.