Ά. Συρίγος στον Flash 96: «Χαμηλές προσδοκίες για το Κυπριακό στη Γενεύη…»

«Δεν περιμένουμε ιδιαίτερα πράγματα από τις συνομιλίες στη Γενεύη. Φαίνεται ότι έχουν πέσει οι προσδοκίες, και γι’ αυτό φαίνεται ότι δεν θα μεταβούν στη Γενεύη Τσίπρας και Ερντογάν», τόνισε στον Flash 96, στην εκπομπή του Πάνου Κολιοπάνου και της Νικόλ Λειβαδάρη, ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου, Άγγελος Συρίγος.

Πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη ένα “παζάρι”.

«Καμία πλευρά δεν θέλει να κλείσει κάποιο θέμα, καθώς αύριο θα είναι η συνολική διαπραγμάτευση, και κανείς δεν θέλει να χάσει τα ατού του», πρόσθεσε.

Αναλυτικά

«Όχι ιδιαίτερα πράγματα. Δηλαδή, ενώ στην αρχή φαινόταν ότι θα υπάρξουν σοβαρές πιέσεις για ένα σχέδιο επιλύσεως του Κυπριακού τις αμέσως επόμενες ημέρες, δηλαδή στις 12-13-14 Ιανουαρίου, φαίνεται πλέον ότι έχουν πέσει οι προσδοκίες και αυτός είναι και ο λόγος που δεν μεταβαίνουν στη Γενεύη ο έλληνας πρωθυπουργός, η βρετανίδα πρωθυπουργός και ο τούρκος πρόεδρος.

Έχουμε μπει σε μία φάση στην οποία συζητάνε οι δυο πλευρές με σκοπό να επιλύσουν τα θέματα πριν πάνε στις 12 Ιανουαρίου, όπου θα γίνει η συνολική διαπραγμάτευση. Επειδή όμως η συνολική διαπραγμάτευση θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου, καμία πλευρά δε θέλει να κλείσει κανένα θέμα, το κρατάνε ανοιχτό για να το διαπραγματευτούν μαζί με άλλα θέματα στις 12 Ιανουαρίου.»

ΕΡ : Για να γίνει ένα παζάρι στο τέλος.

«Ακριβώς. Η όλη διαδικασία ήταν προβληματική, δεν επιτρέπει να κλείσουν θέμα. Υποτίθεται ότι μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία και κλείνεις ένα-ένα θέμα και αφήνεις στο τέλος τα 2-3 μείζονα που δεν μπορεί, πρέπει να υπάρξει πολιτική παρέμβαση. Εδώ είναι προφανές ότι θα πάμε με ανοιχτά όλα σχεδόν τα θέματα στις 12 Ιανουαρίου, διότι εκεί θα γίνει μια συνολική διαπραγμάτευση και κανένας δε θέλει να έχει χάσει το ατού του.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *