Βίντεο-ντοκουμέντα της δολοφονίας στο Λαγανά

Δύο βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος έρχονται στη δημοσιότητα και ρίχνουν φως στην τραγική δολοφονία του 22χρονου αμερικανού τουρίστα, Μπακάρι Χέντερσον, στο Λαγανά της Ζακύνθου.

Στο βίντεο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Πρώτο Θέμα, απεικονίζεται η σκηνή της δολοφονίας του άτυχου 22χρονου. Ο Μπακάρι φαίνεται ότι έχει βγει από το μπαρ και τρέχει για να γλιτώσει από τους άνδρες που τον καταδιώκουν. Δεν τα καταφέρνει και μία ομάδα 12 ανδρών κυριολεκτικά τον σκοτώνουν στο ξύλο.

Αφού τον σταμάτησαν και τον έριξαν στο έδαφος, δίπλα σε ένα αυτοκίνητο, τον κλωτσάνε χωρίς έλεος και σταματούν μόνο όταν διαπιστώνουν ότι έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Λίγα λεπτά αργότερα, και ενώ ο Μπακάρι βρίσκεται αναίσθητος στο οδόστρωμα, ο οδηγός του οχήματος, πάνω στο οποίο είχε πέσει, απομακρύνει το ΙΧ του. Γύρω από τον 22χρονο έχει μαζευτεί κόσμος.

Οι πελάτες του μπαρ μπροστά από το οποίο γίνεται το έγκλημα είναι σοκαρισμένοι. Όταν απομακρύνθηκαν οι επιτιθέμενοι, πλησιάζουν τον 22χρονο για να του κάνουν μαλάξεις. Τα χτυπήματα, ωστόσο, έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο του.

Το ασθενοφόρο που φτάνει τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν τον θάνατό του.

Το βίντεο ντοκουμέντο (Προσοχή! Σκληρές εικόνες)


Πώς ξεκίνησαν όλα

Ένα ακόμη βίντεο ντοκουμέντο δείχνει πώς ξεκίνησε ο μοιραίος καβγάς που κατέληξε στον θάνατο του 22χρονου.

Στο βίντεο, που έφερε στο φως το eReportaz, διακρίνεται ο Μπακάρι Χέντερσον στη μέση και ένας φίλος του δεξιά.

Βγάζουν σέλφι στο τραπέζι τους στην οποία προστίθεται με δική της πρωτοβουλία και μια κοπέλα από διπλανό τραπέζι.

Ο 22χρονος Αμερικανός έχει στα αριστερά του έναν βραχύσωμο άνδρα, ο οποίος κρατά επίσης κινητό, με τον οποίο ανταλλάσσει κάποιες κουβέντες αρχικά.

Στη συνέχεια η ένταση ανεβαίνει και ο άνδρας χαστουκίζει τον Χέντερσον. Ο φίλος του 22χρονου σπεύδει να ηρεμήσει τον άνδρα, όμως ο 22χρονος, αφού συνέρχεται, επιτίθεται και ανταποδίδει με γροθιές.

Η τραγική συνέχεια δόθηκε λίγα μέτρα έξω από το μαγαζί, όταν ο Χέντερσον έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα που δέχθηκε.

Δείτε το βίντεο